Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beigli "finom" recept

Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt, 20 dkg zsiradék, 1dl tej, 2 dkg élesztő, 3 dkg porcukor, 2 db toj.sárga, csipet só...az élesztő;t a langyos tejben elkeverem a többi összes anyagot összegyúrom, 4 cipóra osztom, langyos helyen duplájára kelesztem.

Töltelék

Diós:25 dkg darált dió, 20-22 dkg porcukor, 1 nagy savanykás alma reszelve,1 citrom reszelt héja, 5 dkg barack lekvár,5 dkg mazsola,csipet só, 1/2 dl víz... a vízet cukorral felforralom hozzáadom a többi anyagot,majd hagyom kihülni.
dió töltelék mennyisége 2 rúd beiglihez

Mák:25 dkg darált mák,20dkg porcukor,7 dkg mazsola, 2 dl tej, 1 vanilia cukor, 3-5 szem összetört szegfüszeg,1 narancs reszelt héja,csipet só...tejbe belekeverem a mákot és a többi anyagot, egyet forralok rajta, majd hagyon kihülni.
mák töltelék mennyisége 2 rúd beiglihez

Elkészítés:
töltelékkel betöltött tésztát elöször tojássárgával kenjük le, hideg helyen kb:1 órát pihentetni...ez idő altt a lekent beiglin a tojás megszárad(fogd meg,már nem ragad) óvatossan finom mozdulatokkal menyomkodjuk a beiglit, hogy cserepesedjen / márványos legyen a teteje, másodjára csak tojásfehérjével kenjük le, ettől szép fényes lesz... ezután szoba hömérsékleten kelesztjük kb:30-40percig... sütés elött a beigli oldalát mélyen több helyen megszúrkodni,.. így sütés közben könnyebben távozik a gőz..

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 123583
Hónap: 321
Nap: 8