Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

  Karfiolos-sonkás tészta



Hozzávalók (4 személynek):

  • 1 hagyma (karikázva)
  • 20 dkg sonka (csíkokra vágva)
  • 45 dkg fagyasztott karfiol
  • morzsolt kukorica (konzerv, ízlés szerint adagolva)
  • só, bors, szerecsendió, friss fűszerek: majoranna, borsikafű
  • 2 dl tejszín
  • 1 cs. tészta (színes csavart durumbúzából)

    1. A karfiolt megfőzzük.

    2. A tésztát is elkezdjük főzni, hogy mire elkészül a rávaló, a tészta is kész legyen.

    3. A felkarikázott hagymát és a csíkokra vágott sonkát kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kukoricát, majd a főtt karfiolt is, fűszerezzük, felöntjük a tejszínnel, egyet forralunk rajta, és már kész is van.

    4. A leszűrt tésztára halmozva tálaljuk, megszórhatjuk reszelt sajttal, friss kakukkfűvel.

     

    Gombás-sárgarépás-kukoricás spagetti
    Hozzávalók:

  • spagetti tészta
  • 30 dkg gomba
  • 3 sárgarépa
  • kukorica (konzerv)
  • 1 újhagyma
  • kb.2 dl tejszín
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors, bazsalikom, kakukkfű, reszelt sajt

    1. A gombát és a répát tisztítsuk meg, a gombát szeleteljük fel, a sárgarépát és az újhagymát karikázzuk.

    2. Olívaolajban lefedve pároljuk a zöldségeket, közben fűszerezzük, néha kevergessük.

    3. Közben a tésztát is főzzük meg.

    4. Ha a répa is megpuhult, (kb. 20 perc) tegyük hozzá a konzerv kukoricát, majd öt perces főzés után tejszínnel sűrítsük be.

    5. Tálaljuk a tésztát, rá a mártást, és szórjuk meg reszelt sajttal.

    Minestrone spagetti

    Hozzávalók:

  • minestrone zöldségkeverék (konzerv, fagyasztott)
  • spagetti tészta
  • só, borsikafű, tárkony, kapor, bazsalikom, olívaolaj
  • 1-2 kanál sűrített paradicsom, reszelt sajt

    1. A tésztát megfőzzük.

    2. Közben kevés olívaolajon megpároljuk a zöldségeket, hozzáadjuk a fűszereket, a paradicsomot, a végén reszelt sajtot.

    3. A tésztával tálaljuk.

    Pörkölt pulykamellből gombával
    Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamellfilé (2-3 cm-es darabokra vágva)
  • 30 dkg gomba (vagy konzerv szeletelt gomba)
  • 1 hagyma (karikázva)
  • 1 paprika (karikázva)
  • 1 paradicsom (kockákra vágva)
  • só, bors, pirospaprika, majoranna, olaj

    1. A hagymát olajban pároljuk meg, szórjuk meg pirospaprikával, majd tegyük hozzá a pulykamell darabokat.

    2. A zöldpaprikát, és a paradicsomot is hozzátesszük, fűszerezzük, pároljuk kb. 30-40 percig.

    Tipp: Tésztával, tejföllel fogyaszthatjuk. 3. Ha a hús már nagyjából megpuhult, hozzátesszük a megtisztított, felszeletelt gombát, és készre főzzük 5-10 perc alatt.

    Spárgás tészta

    Hozzávalók:

  • 1/2 kg spárga (feldarabolva)
  • 1/2 brokkolis zöldségkeverék (fagyasztott)
  • só, bors, szerecsendió, zsálya, kapor, bazsalikom
  • 1/2 pohár joghurt
  • (olíva)olaj, tészta

    1. A spárgát krumplihámozóval megpucoljuk, megmossuk, 2-3 centis darabokra vágjuk.

    2. Forrásban lévő sós vízbe dobáljuk, hozzátehetjük a brokkolis zöldségeket is, 10-15 percig főzzük takaréklángon.

    3. A tésztát közben forró sós vízben megfőzzük.

    4. Ha kész, a vizet leöntjük a zöldségekről úgy, hogy egy ujjnyi maradjon, azzal visszatesszük a takaréklángra, pici olíva olajat öntünk rá, és fűszerezzük, a joghurttal elkeverjük, 5-6 perc múlva kész.

    5. Tálaljuk a tésztára halmozott zöldségeket reszelt sajttal, joghurttal.

    Zöldséges spagetti

    Hozzávalók:

  • valamilyen fagyasztott zöldségkeverék
  • só, bors, tárkony, kapor, bazsalikom, esetleg pizza fűszerkeverék
  • 1-2 kanál sűrített paradicsom, reszelt sajt
  • olívaolaj, tészta

    1. A tésztát megfőzzük.

    2. Közben kevés olajban megpirítjuk, pároljuk a zöldségeket, hozzáadjuk a fűszereket, a paradicsomot, a végén reszelt sajtot.
    A tésztával tálaljuk.

    Zöldborsós, gombás pulykamell
    Hozzávalók (3-4 személyre):

  • 60 dkg pulykamell
  • 1 hagyma
  • 25 dkg zöldborsó (ha van, akkor friss)
  • 25 dkg csiperke gomba
  • só, bors fűszerkeverék, szerecsendió, kapor, bazsalikom, majoranna
  • kevés olaj, 1 ek szójaszósz

    1. A húst megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, az olajban a megpucolt karikákra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a húst, majd kevés vizet öntünk alá, fűszerezzük, és lefedve pároljuk.

    2. A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk, a húshoz adjuk, a zöldborsót szintén, a vizet, ha elfőtt, pótoljuk.

    3. Ha minden megpuhult (kb. 3/4-1 óra), akkor a szójaszósszal besűrítjük, majd tálaljuk rizzsel vagy tésztával.

    Tonhalas-zöldséges tészta

    Hozzávalók (2-3 személyre):
  • 1 tonhal konzerv (reszelt)
  • 20 dkg fagyasztott zöldségkeverék (brokkolis)
  • 1/2 cs. tészta (csavart, csiga)
  • só, friss fűszerek: majoranna, kakukkfű, borsikafű, kapor
  • 10 dkg gomolya sajt
  • 2 dl joghurt

    1. A tésztát megfőzzük.

    2. A fagyasztott zöldségkeveréket úgy ahogy van, fagyosan, kevés olajban elkezdjük párolni, a reszelt tonhalat hozzákeverjük, fűszerezzük, lefedjük.

    3. Ha megpuhultak zöldségek (kb.10 perc) a joghurtot hozzákeverjük, a sajtot kis darabokban rádobáljuk.

    4. A leszűrt tésztára halmozva tálaljuk.

  •  

     

    Hozzászólások

    Hozzászólás megtekintése

    Hozzászólások megtekintése

    www.receptgyujtemenyek.eoldal.hu

    (István, 2009.03.17 17:27)

    Szia!
    Jó az oldalad, kirakom az oldalad linkjét a linkjeim közé:)

     

     

    Profilkép



    Archívum

    Naptár
    << Július / 2014 >>

    Statisztika

    Online: 1
    Összes: 106848
    Hónap: 677
    Nap: 27