Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lecsós csirke.

 

 

 

 

Hozzávalók:

75dkg csirkehús (lehet mell vagy comb)
2ek zsír
1 fej vöröshagyma
25dkg paradicsom
50dkg paprika
3dl víz
2ek őrölt pirospaprika
Só, bors

 

Elkészítése:

1. Mosd meg a csirkehúst, majd a paprikás csirkéhez hasonlóan szeld fel. Sózd, borsozd, majd forró zsiradékon pirítsd meg.

2. Készítsd elő a vöröshagymát, vagyis pucold meg, majd szeleteld fel szép apróra vagy még egyszerűbb, ha lereszeled. Amikor a kérgesre sült a csirkehusi, vedd ki az edényből, és tedd félre egy tálra. A főzőedényben maradt zsiradékban pirítsd meg a vöröshagymát.

3. Időközben előkészítheted a többi hozzávalót. Vagyis mosd meg a paradicsomot és a lecsópaprikát. A paradicsomot vágd gerezdekre, csippentsd le belőle a zöld részt. A paprikát csumázd ki, majd szeld fel kockára.

4. Ha a vöröshagyma már üvegesre sült, akkor add hozzá először a paradicsomot, fedő alatt párold tovább. Majd amikor levet eresztett, szórd hozzá a paprikát.

5. Alaposan keverd össze, sózd, borsozd. Öntsd hozzá a pirospaprikát: ha még nincs elég rutinod, akkor húzd le addig a tűzről, míg alaposan el nem kevered, mert ha odakap, megkeseredik.

6. Tedd vissza bele a csirkét, öntsd fel vízzel. Majd fedő alatt, takarék lángon főzd puhára.

 

Cukkini lecsó.

 

 

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
25dkg paradicsom
75dkg padlizsán
4-5ek olívaolaj
20dkg füstölt kolbász
Só, bors, őrölt pirospaprika

 

Elkészítése:

1. Készítsd elő a vöröshagymát, vagyis pucold meg, majd szeleteld fel. Szeleteld fel karikákra a kolbászt. Olajos lábosban süsd ki a kolbász zsírját alacsony lángon, fedő alatt. Amikor kisült a kolbász zsírja, keverd hozzá a vöröshagymát, majd párold együtt őket.

2. Időközben előkészítheted a többi hozzávalót. Vagyis mosd meg a paradicsomot és a paprikát. A paradicsomot vágd gerezdekre, csippentsd le belőle a zöld részt. A padlizsán héját húzd le, majd szeld fel kockára.

3. Ha a vöröshagyma már üvegesre sült, akkor add hozzá először a paradicsomot, fedő alatt párold tovább. Majd amikor levet eresztett, szórd hozzá a padlizsánt, és alaposan keverd össze. Sózd, borsozd. Öntsd hozzá a pirospaprikát: ha még nincs elég rutinod, akkor húzd le addig a tűzről, míg alaposan el nem kevered, mert ha odakap, megkeseredik. Párold készre fedő alatt.

4. Ízlés szerint tálalhatod rizzsel, tarhonyával, kenyérrel…

 

Debreceni baboslecsó.

 

 

Hozzávalók:

2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1doboz vörös babkonzerv
30dkg lecsókolbász
20dkg paradicsom
50dkg lecsópaprika
1db csípős paprika
5-10dkg sertészsír
Só, bors, őrölt pirospaprika

 

Elkészítése:

1. Készítsd elő a vöröshagymát és a fokhagymát, vagyis pucold meg, majd reszeld le őket. Karikázd fel a debreceni kolbász.

2. Tegyél egy lábosba zsírt, és ezen süsd ki a debrecenit alacsony lángon. Amikor kisült a kolbász, keverd hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd párold együtt őket.

3. Időközben előkészítheted a többi hozzávalót. Vagyis mosd meg a paradicsomot és a lecsópaprikát. A paradicsomot vágd gerezdekre, csippentsd le belőle a zöld részt. A paprikát csumázd ki, majd szeld fel kockára.

4. Ha a hagymák már üvegesre sültek, akkor add hozzájuk először a paradicsomot, fedő alatt párold tovább. Majd amikor levet eresztett, szórd hozzá a paprikát.

5. Alaposan keverd össze, sózd, borsozd. Öntsd hozzá a pirospaprikát: ha még nincs elég rutinod, akkor húzd le addig a tűzről, míg alaposan el nem kevered, mert ha odakap, megkeseredik.

 

Tengeri halfilé lecsóval.

 

 

 

Hozzávalók:

2 szelet tengeri halfilé (javaslat: pangasius)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 darab paradicsom
50 dkg lecsópaprika
Olaj
A lecsóalaphoz: só, bors, őrölt pirospaprika
A halhoz: só, bors, bazsalikom, citromfű, lestyán

 

Elkészítése:

1. Először készítsd el a lecsót. Pucold meg a vöröshagymát, majd vágd fel apróra, vagy reszeld le. Forró olajos serpenyőben pirítsd üvegesre a vöröshagymát.

2. Időközben előkészítheted a többi hozzávalót. Vagyis mosd meg a paradicsomot és a lecsópaprikát. A paradicsomot vágd gerezdekre, csippentsd le belőle a zöld részt. A paprikát csumázd ki, majd szeld fel kockára.

3. Ha a vöröshagyma már üvegesre sült, akkor add hozzá először a paradicsomot, fedő alatt párold tovább. Majd amikor levet eresztett, szórd hozzá a paprikát.

4. Alaposan keverd össze, sózd, borsozd. Öntsd hozzá a pirospaprikát: ha még nincs elég rutinod, akkor húzd le addig a tűzről, míg alaposan el nem kevered, mert ha odakap, megkeseredik. Párold készre fedő alatt, majd tedd félre.

5. A halfiléket szeleteld fel 4-5 cm-es darabokra, sózd be, majd kevés forró zsiradékon hirtelen pirítsd meg mindkét oldalát. Ezután szórd hozzá a többi fűszert is: a borsot, a bazsalikomot, a citromfüvet és a lestyánt, valamint reszeld rá a fokhagymát is.

6. Öntsd rá a lecsót és párold puhára benne a halat, ezután már csak addig főzd, amilyen sűrűségűre szeretnéd a lecsós szószt hozzá.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 123046
Hónap: 300
Nap: 9