Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÁKOS ZSERBÓ!

 MÁKOS ZSERBÓ

 

Hozzávalók:

50 dkg liszt

15 dkg porcukor

20 dkg Ráma

1 dl tejföl

Fél csomag sütőpor

2 csomag vaniliáscukor

1 db tojás

1 db kávétejszín, torta bevonó.

 

A lisztet a cukorral, a tojással, és a margarinnal összegyúrjuk, beletesszük a sütőport, a tejföllel és a vaníliás cukorral. A jól kidolgozott tésztát kis időre hűtőbe tesszük.

 

Töltelék:

40 dkg darált mák

15 dkg cukor

1 bögre szilvalekvár

Fél citrom reszelt héja

1 csomag mazsola (ízlés szerint).

 

A mákot a cukorral, és a reszelt citromhéjjal, kevés vízzel felfőzzük. Hozzáadunk 3 evőkanál szilvalekvárt, és tovább főzzük (ízlés szerint a mazsolát is bele főzhetünk).

 

A tésztát 3 részre osztjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk (hagyományos méret). Az első lapot beletesszük a tepsibe, megkenjük szilvalekvárral, és rátesszük a mák felét, erre jön a második lap, ezt is megkenjük lekvárral, rá tesszük a maradék mákot, és befedjük a harmadik lappal.

Tetejét villával megszurkáljuk, és a tejszinnel bekenjük. Előmelegített sütőben világospirosra sütjük.

Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk.(150 fokon kb. 30-40 perc)

 


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 123046
Hónap: 300
Nap: 9