Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tejszinhabos epersziv:

Hozzávalók:

3 tojás,7,5dkg kristálycukor, 7,5dkg rétesliszt, 1ek.kakaópor, 4dkg olvasztott vaj, 1,5dl tejszin, 25dkg eper, 4ek.eperlekvár.

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/adameus/uploads/Image0028.jpg

Elkészités: Egy lábasba kis lángon vizet forralunk. A tojást és a cukrot fémtálba simára keverjük,majd a forrásban lévő vizbe állitva habverővel vastag krémmé verjük.A vizből kivéve a lisztet, a kakaót meg a vajat hozzáadjuk és egy kivajazott sziv tortaformába öntjük. 20 percig sütjük. A tejszint habbá verjük az epret felszeleteljük. A tortát 2 lapra vágjuk,a tejszinhab felét rásimitjuk és rárakjuk a felszeletelt eperszemeket. Ráboritjuk a torta másik felét,és a tetejét is megkenjük tejszinhabbal,majd befedjük a megmaradt eperrel.

 

Gyümölcsös joghurttorta!

 

Hozzávalók: Tészta:   2 tojás, 8dkg cukor, 2ek.meleg viz,10dkg liszt, 10dkg őrölt mogyoró.

Töltelék:   9 levél zselatin, 1 üveg cseresznye befőtt,1 doboz sárgabarack, 8dl joghurt, 2ek.citromlé, 2dl tejszin, 10 dkg méz.

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/adameus/uploads/Image0029.jpg

 

Elkészités: Össze keverjük a lisztet,a mogyorót. A 2 db tojásfehérjét felverjük a tojássárgáját a cukorral és a vizzel krémmé keverjük és huzzáadjuk a mogyorós lisztet. 15 percig sütjük.

A gyümölcsöt lecsepegtetjük,levét felfogjuk. A joghurtot 8dkg mézzel,a citromlével elkeverjük. A zselatint elkészitjük, és a joghurthoz adjuk. Felverjük a tejszint,és ezt is a joghurthoz adjuk. A sárgabaracklét a maradék mézzel felforraljuk. A tortaformába csepegtetjük,rákenjük a joghurt harmadát,és belül cseresznyével,kivül sárgabarackkal kirakjuk. Megkenjuk a maradék krémmel és 3 órán át hűtjük. Gyümölccsel diszitjük.

 

Cseresznyés túrótorta!

 

Hozzávalók:  500g cseresznye, 750g sovány tehéntúró,1/8l tej.

1 csomag vaniliás pudingpor, 1ek.reszelt citrom héja, 3 ek. citromlé, 2 tojás ,1ek.vaj, 50g mazsola, kevés liszt, 125g cukor.

 

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/adameus/uploads/Image0032.jpg

 

Elkészités:

Megmossuk a cseresznyét,megszáritjuk és kimagozzuk. A turót a tejet ,pudingport,vaniliás cukrot,citromhéjat,és a 2 tojás sárgáját egy tálba tesszük és sima krémmé keverjük. Egy 24 cm átmérőjű torta formát kivajazunk. Összekeverjük a mazsolát és a lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük,cukrot adunk hozzá és tovább verjük mig a hab teljesen kemény nem lesz. A mazsolát és a tojásfehérjét a túróhoz keverjük a formába öntjük és elsimitjuk. Cseresznyét teszünk a tetejére. A tortát előmelegitett sütőbe megsütjük,a formába hagyjuk kihülni.

 

Fürfangos csokoládés süni! 

Kép

 Hozzávalók: 3 tojás,175g cukor, 3 evőkanál rum, 1 csomag vaniliás cukor,1 csipet só, 200g liszt,150g lágy vaj,3 tojás sárgája, 3 evőkanál kakaó, 3 evőkanál porcukor, 50g mandula, 100g csokoládébevonó.

Elkészités: 

A tojásfehérjéket előbb magukban, majd a 100g porcukorral nagyon kemény habbá verjük. 3 tojássárgáját, 75g cukorral,a rummal, a vaniliáscukorral,és a sóval habosra keverjük. A tojáshabhoz szitáljuk a lisztet,és jól beleforgatjuk. A tésztát kizsirozott tortaformába kisütjük. Hagyjuk kihülni,majd keresztbe lapokra vágjuk. A vajat krémesre keverjük,hozzáteszünk egy csipet sót,a tojássárgáját, a kakaót és az átszitált porcukrot,majd jól elkeverjük.A lapokat ezzel megkenjük,majd egymásra tesszük. A csokoládébevonót széttördeljük,vizben felolvasztjuk. A sünit mandulaszilánkokkal megtűzdeljük,majd a csokoládéval bevonjuk.

 





 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

2255.Szentlőrinckáta.Honvéd.u.44

(Turza Zoltánné, 2009.09.10 21:33)

Szeretnék főzni étel,sütemény,saláta mindenféle sütni hús stb,

 

 

Profilkép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 123046
Hónap: 300
Nap: 9