Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 



Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1-2 ek cukor
  • 1-2 ek tejföl
  • 1/2 tasak sütőpor, csipet só, 1 kk fahéj, 1 kk mézes fűszerkeverék, 1 kk gyömbér
  •  
  • Töltelék:
  • 1 kg alma
  • darált dió
  • cukor
  • fahéj
  •  
  • 1. Tésztát gyúrunk, ha kemény, még adhatunk hozzá tejfölt. Két részre osztjuk. az egyik felét félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, vajazott, lisztezett tepsibe tesszük.
  •  
  • 2. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, levét kinyomkodjuk, cukorral, fahéjjal összekeverjük.
  •  
  • Tipp: Ha nincs dió, helyette darált kekszet, vagy morzsát is használhatunk. 3. A tésztát a darált dióval meghintjük, majd a reszelt almát egyenletesen elosztjuk rajta.
  •  
  • 4. A tészta másik felét is kinyújtjuk, befedjük vele az almát, tojással megkenjük a tetejét, villával megszúrkáljuk, és közepes lángon sütjük, amíg megpirul a teteje (kb 45-60 perc).
  •  
  •  

  • Hozzávalók:

    A tésztához:15 dkg finomliszt10 dkg rozsliszt1 tasak sütőpor 10 dkg hideg margarin2-3 ek cukor1 tojás1-2 ek joghurt1 tasak vaníliás cukor, csipet só, 1 ek fahéj

  •  
  • Töltelék:4-5 alma10 dkg darált dió2 dl joghurt2-3 ek cukorfahéj,őrölt szegfűszeg, 1 ek méz

  •  1. A kétféle lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a darabokra vágott hideg margarint, a tojást, a cukrot, vaníliát, csipet sót, fahéjat, és kézzel összegyúrjuk, közben adunk hozzá annyi joghurtot, hogy szép sima, nem ragados tésztát kapjunk. Ezután amíg az almát, diót előkészítjük, a készre gyúrt tésztát betesszük a hűtőbe.

  • 2. A diót megdaráljuk, az almát megpucoljuk, egyenletes szeletekre vágjuk.


    3. A joghurtot egy tálkában összekeverjük ízlés szerinti mennyiségű cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, és egy kis mézzel.


    4. Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a tésztát elővesszük a hidegrő;l, és 2/3 részét félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd a tortaformába tesszük, magas tésztaperemet hagyva a szélén.


    5. A darált diót beleszórjuk a tésztafészekbe, rárakosgatjuk szépen az almaszeleteket, több rétegben, amíg el nem fogy, majd a joghurtos öntetet egyenletesen rálocsoljuk.


    6. A tészta kilógó peremét ráhajtogatjuk körben az almás töltelékre, a félretett maradék tésztából pedig tetszés szerinti formában rácsot teszünk a tetejére.


    Tipp: Ha a teteje túl hamar pirul, fedjük le alufóliával.7. Sütőbe tesszük, és közepes lángon sütjük, amíg láthatólag kész elválni a tészta a papírtól (kb. 40 perc).

    Kinálhatjuk porcukorral meghintve, és tejszínhabbal is.


     


    Hozzávalók:1 l tej3 tojás kettéválasztva2-3 ek porcukor3 ek cukor2 vaníliás cukor1 ek liszt főzőcsoki, vagy csokimikulások, csokinyuszikák

  •  
  •  Tipp: A csokis madártej az ünnepekről maradt több hetes csokifigurák felhasználásának egy módja.1. A tejet takaréklángon feltesszük egy lábosban főni.

  • 2. Közben a tojások fehérjéjét habverővel keményre felverjük, hozzákeverünk 2-3 evőkanál porcukrot, - ki mennyire édesszájú -, és 1 tasak vaníliás cukrot.


    3. Evőkanállal a tejbe a felvert tojásfehérjéből galuskákat szaggatunk, egyszerre 4-5-öt, hogy kényelmesen elférjenek, kb. 1 perc múlva mefordítjuk őket, majd következő 1 perc múlva szűrő kanállal félretesszük a megfőtt habfelhőket egy tálba, amit rögtön fedjünk le, hogy ne essenek össze a habok. Amíg van a habból addig szaggatjuk, főzzük, félretesszük, lefedjük...


    4. Azután a tejet félrehúzhatjuk a tűzről. A tojássárgákhoz keverjünk 3 ek cukrot, egy vaníliás cukrot, és egy evőkanál lisztet. A tejből tegyünk egy-két evőkanálnyit a tojássárgás keverékhez, azzal higítsuk, és úgy öntsük hozzá a tejhez, kevergetve, hogy ne csomósodjon.


    5. Tördeljük a vaníliás tejbe a csokikat, húzzuk vissza a tűre, és állandó kevergetés mellett forraljunk rajta egyet.


    Tipp: Kis tálkákba téve, fahéjjal meghintve tálaljuk. 6. Végül a habfelhőket öntsük a kész csokis tejre, és lefedve hűtsük le.

    http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/ircsike61/uploads/sovlaszt1.gif

     

    Hozzávalók: 30 dkg liszt15 dkg margarin12 dkg cukor4 tojás sárgája1-2 ek tejföl vagy pici tejcsipet só1/2 tasak sütőpor

  •  
  •  
  •  
  •  Töltelék:1 kg alma10-15 dkg őrölt mák (vagy dió)cukorvaníliás cukora tojások felvert habja
  •  
  •  1. Tésztát gyúrunk, ha kemény, még adhatunk hozzá tejfölt.

  • 2. Hidegre tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.


    3. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, levét jól kinyomkodjuk, hogy ne áztassa el a tésztát, majd a cukorral, és a darált mákkal (dióval) összekeverjük.


    4. A tésztát félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, vajazott, lisztezett tepsibe tesszük. A tésztára kenjük a tölteléket, kb. 25 percig sütjük.


    5. Közben keményre felverjük a tojásfehérjéket, aztán porcukorral, vaníliás cukorral ízesítjük.


    Tipp: Ha marad a karácsonyi beiglitöltelékekből, azt a reszelt almával elkeverve felhasználhatjuk ehhez a süteményhez, (akár vegyesen a diós, mákos tölteléket).6. A félig sült süteményre rákenjük a 4 tojás felvert, cukrozott habját, lassú tűznél sütjük tovább, amíg megpirul a tojáshab a süti tetején.

    Készíthetjük kerek tortaformában is.


    www.tvn.hu4c165570c4ce91e

     

    Hozzávalók:40 dkg liszt25 dkg margarin10 dkg cukor2 tojássárgája2-3 ek tejföl (hogy könnyen gyúrhatóvá váljon)1/2 sütőpor

  •  
  •  Töltelék:50 dkg túró10 dkg cukor1 tojás1 ek. búzadara2 dl tejföl1 citromhéj+l
  •  
  • vaníliás cukor1 pohár (2 dl) leszemezett ribizlia 2 tojásfehérje felverve + 2-3 ek cukor

  •  

  • 1. Összegyúrjuk a tésztát, és amíg a túrókrémet összekeverjük, hűtőbe tesszük.


    2. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük.


    3. A tepsit sütőpapírral kibéleljük (az oldalára is jusson).


    4. A tésztát kinyújtjuk, a kibélelt tepsibe tesszük, az oldalán kis tészta-peremet hagyunk.


    5. A túrókrémet ráöntjük, szépen elegyengetjük.


    6. A ribizliszemeket nagyjából egyenletes távolságokban rászórjuk.


    7. Közepes hőfokú sütőbe tesszük.


    8. Amíg sül a tészta, gyorsan a 2 tojásfehérjét robotgéppel felverjük, a 2-3 evőkanálnyi cukrot beleforgatjuk.


    9. A félig sült süteményt kivesszük a sütő;ből, tetejére két kiskanál segítségével a felvert tojáshabból kis halmokat, csókokat rakunk, egyenletes távolságra egymástól, ahogy majd szeletelni fogjuk a süteményt, hogy minden szelet tetejére majd egy habcsók jusson.


    10. Visszatesszük a sütőbe a sütit, és a habok pirulásáig továbbsütjük.


     

    Hozzávalók:
  • 50 dkg méz
  • 2 egész tojás + 2 tojássárgája
  • 50 dkg liszt (fele lehet rozsliszt)
  • 5 dkg cukor
  • pici szódabikarbóna, sütőpor, mézesfűszerkeverék, darabolt dió, vagy mandula
  •  
  • 1. A mézet meglangyosítjuk, a többi hozzávalóval összekeverjük.
  •  
  • 2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, és kb. fél órát sütjük közepes tűznél.
  •  
  • A világ legjobb muffinja! recept

    Hozzávalók:
    25 dkg ráma margarin ( 1kocka ráma)
    4 db egész tojás
    25 dkg cukor
    25 dkg liszt
    csipet só
    kiskanálnyi sütő;por
    1-2 csomag vanília cukor
    + bármi, ami eszedbe jut!

    Elkészítés:
    A cukrot, tojást, vajat, vanília cukrot egy tálba tesszük és habverő;géppel jól elkeverjük. Rászórjuk a lisztet, és a sütőport, majd ezzel együtt keverjük, míg olyan jó masszává nem válik.
    Muffin sütő;be teszünk kis papírkosárkákat, és belekanalazzuk mindegyiknek kb a 3/4-ig a masszát. 180-200*C-os sütőben kb. 10 percet sütjük!

  •  

    Hozzászólások

    Hozzászólás megtekintése

    Hozzászólások megtekintése

    marta580403@freemail.hu

    (Mesterfalvi Attiláné, 2009.10.23 19:45)

    Szeretnék valami finomat sütni gyorsan. A ribizlis túrós süti jónak tűnik. Holnap kipróbálom.
    Köszi: Márta

     

     

    Profilkép



    Archívum

    Naptár
    << Június / 2017 >>

    Statisztika

    Online: 1
    Összes: 123046
    Hónap: 300
    Nap: 9