Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Találtam egy pár könnyű,gyors tortareceptet:Csodás torta sütés nélkül
Hozzávalók:
# 3 csomag gesztenyemassza
# 3-4 dl habtejszín
# 2 doboz babapiskóta
# 2 csomag főzni való vaníliás pudingpor
# 1 liter tej
# 3-4 kisebb banán
# fahéjas porcukor
# 1/2 liter gyenge kávé instant kávéból
# rumaroma

Elkészítés: Egy kb. 40 cm átmérőjű, kissé kúpos, mély műanyag tálat - melyet előzetesen kiöblítettünk, lecsöpögtettünk, de nem töröltünk ki - a következőképp kezdjük megtölteni:
A kávét elkészítjük, és rumaromával ízesítjük. Akkor jó, ha a rumaromának kellőképp érezzük az ízét. A babapiskótákat félbetörjük, belemártjuk a kávéba, majd szorosan egymás mellé téve kirakjuk a a tál alját. Közben az előírásnak megfelelően megfőzzük a pudingot, és hagyjuk kihűlni. Amikor már éppen csak langyos, ráöntjük a piskótára. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Ismét kávés piskóta következik, utána rákarikázzuk a banánokat, majd meghintjük fahéjas porcukorral. A gesztenyemasszát összetörjük, és apránként hozzáadva a folyékony habtejszínt, robotgéppel habosra keverjük addig, amíg egy kevert tészta sűrűségűnél kicsit keményebb masszát kapunk. Rásimítjuk a banánkarikákra, és a tetejét kirakjuk piskótával. 1 napra a hűtőszekrény leghidegebb polcára tesszük. Egy nagyobb, kerek tálcát a tetejére téve hirtelen megfordítjuk. Úgy szeleteljük, mint a tortát. Akinek még nem elég a kalóriából, az tehet rá felvert tejszínhabot.
Jó étvágyat!




Epertorta sütés nélkül

Hozzávalók:
30 dkg friss eper, 10 dkg babapiskóta, 3 tojás, 1 evőkanál porcukor, 3 evőkanál rum, 1 csomag tortazselé, 25 dkg margarin, 50 dkg túró, 2 dl forró tej, 2 dl hideg víz, 1 kis zacskó zselatin

Elkészítés:
A zselatint az utasításnak megfelelő módon elkészítjük, majd mixerbe öntjük, és hozzáadjuk a forró tejet. Fokozatosan hozzákeverjük a túrót, a szobahőmérsékletű puha margarint, beleütjük a három tojást, és hozzáadjuk a cukrot. Jól elkeverjük a masszát, majd három egyenlő részre osztjuk. A babapiskótákat tortaformába helyezzük, meglocsoljuk rummal, majd ráöntjük az első adag masszát. Ezt követi egy réteg frissen mosott eper, majd a második adag tojásos túrókrém. Rajta újabb réteg piskóta, amit eperszemekkel takarunk el, és befedjük az utolsó adag krémmel. Az így elkészült süteményt hűtőszekrénybe tesszük, és állni hagyjuk. Amikor a zselatinos krém megszilárdult a tetején, félbevágott eperszemekkel díszítjük, és leöntjük egy adag tortazselével. Ezt a finomságot fél óra alatt elkészíthetjük de szánjunk rá 2 órát, hogy megfelelő hőmérsékletűre hűljön.




Philadelphia torta

Hozzávalók 12 szelethez: 20 dkg babapiskóta, 12 dkg vaj, 20 dkg Philadelphia krémsajt vagy natúr krémtúró, 12 dkg cukor, 5 dl tejszín, 1 zacskó citromízű zselépor, 1 zacskó vaníliás cukor, reszelt citromhéj

- 15 dkg babapiskótát zacskóba teszünk és sodrófával összemorzsolunk. A vajat felolvasztjuk, a piskótába keverjük és egy sütőpapírral kibélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk.
- A zseléport az előírás szerint vízzel elkeverjük, állni hagyjuk, majd megmelegítjük, hogy felolvadjon. Amikor langyosra hűlt, a krémsajtot vagy krémtúrót a cukorral és vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal kikeverjük, majd belevegyítjük a zselés folyadékot.
- Amint a krém szilárdulni kezd, a tejszínt kemény habbá verjük és a krémbe forgatjuk. A piskóta alapra simítjuk és 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.......

......



Kókuszos Raffaello szelet

Tészta: 6 tojás fehérjét 25 dkg cukorral felverünk, majd hozzáadunk 10 dkg lisztet és 15 dkg kókuszt. Kisebb, kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük.

Krém: 6 tojássárgáját 4 dl tejjel, 8 dkg cukorral és 1 cs vaníliás pudinggal felfőzünk. Ha kihűlt, összekeverjük 20 dkg margarin és 8 dkg cukor keverékével.

A krémet a tésztára kenjük, tetejét kókusszal megszórjuk....................

Kókuszos golyó (raffaello)

Hozzávalók:

15 dkg kókuszreszelék + a meghempergetéshez

1 tubus sűrített tej

2 dl tej

6 dkg porcukor

mandulaszemek (jó mogyoró is)

15 dkg vaj vagy margarin


A tejet felforraljuk, beleszórjuk a kókuszreszeléket. Lefedve hűlni hagyjuk. Eközben a lágy vajat (margarint) habosra keverjük a porcukorral, belekeverjük a sűrített tejet. A kihűlt kókuszreszeléket kinyomkodjuk, a többihez keverjük. Az egészet betesszük pár órára a hűtőben, hogy megdermedjen kissé a massza. A hűtőből kivéve golyókat formálunk, mindegyik közepébe 1 mandulaszemet nyomunk, kókuszreszelékben megforgatjuk.

- kissé nehéz volt a masszával dolgozni, szerintem elég az 1 dl tej is

- vaníliás cukor vagy aroma is illik bele..............Sport szelet (1,5 adag!)

75 dkg darált keksz
30 dkg Ráma
2,5 dl tej
50 dkg cukor
1 rum aroma (lehet több is!)
40 dkg darált dió
Kakaópor izlés szerint (jó sötét legyen a massza)

A hozzávalókat összefőzni, sütőpapírral kibélelni egy mélyebb peremes tálcát, beleönteni a masszát, majd a tetejére csokimázat tenni: 2 tábla Katica ét tortabevonó+ 20 dkg margarin.

Nagyon-nagyon finom! Ez az a süti, amit gyerek-felnőtt, férfi-nő, mindenki szeret!..........................Kakós-vaníliás tekercs
15 dkg ráma
20 dkg liszt
1/4 cs. sütőpor
15 dkg cukor
1 cs van.cukor
1 tojás
1 csipet só

A fentieket összegyúrjuk, elfelezzük a kapott tésztát, a feléhez hozzá gyúrjuk a következő elegyet:
2 dkg kakaópor (cukrozatlan)
2 dkg cukor
1 ek tej
A kétféle tésztát téglalap formára kinyújtjuk, egymás tetejére fektetjük, feltekerjük és ujjnyi szeletekre vágjuk.
Én a sütőlemezre stoktam tenni sütőpapírt és arra teszem a tekercseket.
Kb 180-200 fokos sütőben sütöm 10-12 percig............................Gesztenyegolyó II.Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza (2 csomag)
50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
rum ízlés szerint
25 dkg margarin
A csokimázhoz:
2 tábla tortabevonó
0,5 dl étolaj


Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, és diónyi nagyságú golyókat formálunk belőle. Fél órára a hűtőbe tesszük.

A csokimázhoz a tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, majd a hűtőből kivett golyókat belemártjuk, és fóliára rakjuk, míg a csoki kihűl rajta.

Megjegyzés:
Mindenki el volt ájulva tőle. Még én is, pedig nem vagyok oda a gesztenyés ételekért. Kíváncsi vagyok, nektek hogy tetszik! Jó étvágyat!...............Puncsgolyók





Hozzávalók:

• egy csomag babapiskóta (vagy 250 g piskótamorzsalék)
• 10 dkg cukor
• 5 evőkanál rum
• 5 dkg mazsola
• 4 evőkanál málnaszörp
• 3 evőkanál puha vaj
• 1 evőkanál holland kakaó
• 5 dkg darált dió
Reszelt csokoládé a bevonathoz.

A cukorból és 1 dl vízből főzz sűrű szirupot. A piskótát daráld le, a mazsolát áztasd be a rumba. Keverd össze a piskótamorzsát a rumos mazsolával, a málnaszörppel és a kihűlt sziruppal. Hagyd állni, hogy az ízek összeérjenek, közben a puha vajat keverd el a dióval és a kakaóval, és morzsold össze a masszával. Formázz golyókat belőle, és hempergesd meg csokireszelékben...............Baunti1 dl tej
1 ek gríz
4 dkg vaj
4 dkg cukor
6 dkg kókuszreszelék
10 dkg csoki olvasztva

Felfőzzük a tejet a vajjal és a cukorral.
A grízt és a kókuszreszeléket belekeverjük és pihenni-hűlni hagyjuk 20 percig.
A masszát a hűtőbe tesszük annyi időre, hogy teljesen lehűljön.
Téglalapokat formázunk belőle és gyorsan leöntjük a csokival.
Megszórjuk egy pici kókusszal...............................................................Almás lepény (csokival)

3 egészt tojást kikeverünk 30 dkg porcukorral. Belekeverünk 30 dkg reszelt almát. Egy másik tálban összekeverünk 30 dkg lisztet, 1 k.k. őrölt fahéjat és 1.cs. sütőport. (Szórhatunk bele egy marék csokilencsét is.) Ezt beleforgatjuk az almás masszába. Közepes méretű kikent, kilisztezett tepsibe terítjük. Tetejére durvára vágott diót szórunk. (ez el is maradhat, de kár lenne kihagyni.) Forró sütőbe rakjuk és tűpróbáig sütjük

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>

Statisztika

Online: 2
Összes: 123046
Hónap: 300
Nap: 9